sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Talvivaatteet

Meillä on talven varalle odottamassa tytölle kaksi uutta Molo Kidsin Polaris-toppahaalaria, ihana Girly Rainbow AW14 (2014-2015) -talvimallistosta.


Sekä 2013-2014 mallistosta Rabbit-haalari


Talvihanskoina käytämme kylmemmillä säillä Reimatecin toppahanskoja ja lämpimillä talvisäillä Molo Kidsin Igor-hanskoja Pink Rose-värisinä. Molo Kidsin hanskat eivät valitettavastu riitä Suomen koville pakkasille, joten tarvitsevat alle vähintäänkin ohuet merinovillaiset lapaset, jos aikoo niillä koko talven pärjätä. Talvipiponana meillä on Molo Kidsin ihana Kiso-villapipo puuvillaisella vuorella. Hanskat ja pipon sointuvat sävy sävyyn. Kyseistä pipoa on ainakin saatavilla vielä Aation verkkokaupassa.



Sekä molempien haalareiden kanssa yhteensopiva veden- ja tuulenpitävä Molo Kids Itzak-toppahattu Pink Rose. Meillä on näitä Itzak-hattuja oikeastaan melkein joka värissä, sillä ne istuvat todella hyvin tytön päähän ja ainakin meillä korvatulehduskierre loppui tämän hattumallin myötä. 



Itzak-hattua on meillä käytetty tuulisilla säillä jo syksyllä ilman kypärälakkia, eikä lapsella ole kuuma ollut, tällöin olemme kuitenkin suojanneet lapsen kaulan Kivatin puuvillaisella kaulurilla. Pakkasten myötä olemme lisänneet kypärälakin hatun alle lämmittämään poskia. Usean kokeilun jälkeen parhaaksi kypärälakiksi olemme löytäneet Kivatin 70% merinovillaa 30% silkkiä sisältävän kypärälakin, joka ei kutita. Oikeastaan meillä on myös jemmassa viime talvena käytössä ollut pinkki ja harmaa Kivat Silky-kypärälakki sekä alla olevassa kuvassa oleva uusi aniliinin punainen, mitä löytyy myynnissä ainakin Stockmannilta.

Lisäksi hattuvalikoimaamme kuuluu aina niin ihanat Fredriksonin pipot, kuvassa tämän syksyn uutuus samettisella vuorella varustettu Tupsuliini-pipo kahdella tupsulla. Kuten kuvasta näkyy tämä aniliini sointuu hyvin Kivatin kypärälakin kanssa. Valitettavasti asuinympäristömme on erittäin tuulinen meren läheisyydestä johtuen ja villaista pipoa pystymme pitämääm tästä syystä vain niinä harvoina tuulettomina ilmoina.



Kotimaisen Kivatin nimeen vannomme myös villahaalarin valinnassa. Meillä on ollut jo useana vuonna Kivatin haalari käytössä ja käsinpestynä haalari ei kutistu, eikä ns.nukkaannu. Kuvassa oleva villahaalari on ostettu jo aikaisemmin jemmaan Anttilasta ja oli käytössä jo viime keväänä, mutta mahtuu onneksi tytön päälle vielä.

Mallikuva villahaalaristamme Anttilan sivuilta

Talvikenkiä on talven varalle varattu useita. Sääolosuhteista riippuen käytämme märillä loskakelillä Viking-talvikenkiä, joiden vedenpitävyys on todella hyvä. Ei ole lapsi koskaan saapunut tarhasta kotiin märissä sukissa, vaikka harrastaakin veden kanssa läträämistä. Tytöllä on olemassa myös karvavuorelliset kumpparit, mutta emme käytä niitä talvella laisinkaan, ainoastaan syksyllä, sillä kumppareiden pohjat ovat talvella liukkaat ja karvavuoresta sekä villasukista huolimatta tyttäremme viluvarpaat ovat talvella kylmät.




Ja kylmemmillä säillä tyttömme käyttää kotimaisia nahkaisia Tepsuja, joissa on aito lämmin turkisvuori. Tepsut valmistetaan muuten Hollolassa ja tällä hetkellä niitä on saatavissa ainoastaan valmistajalta suoraan tilaamalla. Tepsuissa nahkapinta on käsitelty vettä ja likaa hylkivällä pinnoitteella eli periaatteessa niitä voi käyttää myös loskakelillä, mutta olemme halunneet säästellä niitä kylmemmille keleille. 

Alla olevassa kuvassa näkyy vielä osa talven varalle varatuista asusteista, kuten paksummat Reimatecin toppahanskat ja myös kaksi paria uusia Tepsuja. Pinkkejä Tepsuja ajattelin käyttää Rabbit-haalarin kanssa ja ruskeita voi toki käyttää molempien haalareiden kanssa.
Molo Kids Girly Rainbow (AW2014) ja asusteitamme


Ostin tytölle lisäksi erittäin hyvässä kunnossa olevat käytetyt Tepsut 12€ hintaan huuto.netistä. Näitä olisi tarkoitus käyttää tarhassa ennen kunnon lumien ja pakkasten tuloa ja näillä sitten saa rymytä mielin määrin, sillä edessä on kulutusta kestävä pinnoite. 




Etenkin keinokuitusten kenkien kanssa lapsien varpaat usein hikoavat puuvillasukkien kanssa ja kylmettyvät täten hikoilun jälkeen. Talvella olemme käyttäneet tästä syystä alusukkina villaisia sukkia, joita käyttäessä lapsen varpaat eivät hikoa. Alusukkina olemme käyttäneet Lindexin ohuita villaisia sukkia, tosin nyt näyttäisi Lindexillä olevan saatavilla kyseisiä sukkia vain ns.poikien väreissä.
Päälysukkina Lindexin sukkien päällä olemme käyttäneet kummitädin kutomia villasukkia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti