perjantai 6. marraskuuta 2015

Vedenpitäviä ulkovaatteita ei saa laittaa kuivauskaappiin!

Näin syksyn ja talven märkien sadekelien ja loskan tullen on tullut ajankohtaiseksi muistuttaa päiväkodeissa ettei vedenpitäviä vaatteita saa laittaa missään tapauksessa kuivauskaappiin. Vaatteiden teippaukset ja materiaalit eivät kestä korkeita lämpötiloja ja esimerkiksi hanskojen teippaukset irtoavat ja vedenpitävyys tällöin heikkenee. Esimerkiksi päiväkotien kuivauskaapit saattavat olla säädetty 90 asteeseen ja vedenpitävät vaatteet kestävät vain n.40 asteen lämpötilaa.

Itse olen löytänyt lapseni vedenpitävät toppahanskat muutaman kerran kuivauskaapista ja neuvonut päiväkodissa ettei ulkovaatteitamme laiteta enää kuivauskaappiin. Meillä on lapsella päiväkodissa aina kurahousut ja vaihtohanskat. Olen pyytänyt ottamaan repusta kuivat hanskat märkien tilalle ja itse asiassa päiväkodissamme on hyvä sääntö ettei lapset saa mennä märällä kelillä edes ulos ilman kurahousuja. Tämä sääntö on hyvä, sillä jos kaikilla lapsilla ei ole kurahousuja ei kukaan heistä halua niitä päällensä pukea.

Alla vielä kuva Molo Kidsin Rainbow-toppahaalarista, mikä on päiväkodin kuivauskaapin jäljiltä muuttanut hieman muotoaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti