perjantai 4. joulukuuta 2015

Helppoa ja nopeata ruokaa vauvalle

Esikoisellemme syötimme pääasiassa kaupan valmisruokia. Ennen juniorin syntymää ostin alennusmyynnistä Philipsin Soupmakerin tarkoituksena valmistaa vauvalle itseruuat. Ostopäätöstä vauhditti myös koneen monipuolisuus, sillä huomasin sen pysyvän tekemään sosekeittojen lisäksi myös smoothiet ja toimivan myös normaalina tehosekoittimena, millaista meillä ei entuudesta ollutkaan pöytämallisena.



Ennen vauvan syntymää teimme jo usean kerran porkkanakeiton itsellemme nopeasti ja vaivattomasti. Laite osoittautui jo silloin erittäin hyväksi ostokseksi, sillä ainesosat vain laitteeseen (porkkanat paloiteltuna, kasvisliemikuutio ja vettä) ja kone vain hyrskyttämään ja alle 30 minuutissa valmis ruoka, mihin lisätään vain ranskankerma tai Flora-ruokakerma. Tässä yhteydessä keksinkin miten periaatteessa vauvan ruokien teon ja muiden ruokinnan voi yhdistää, jos keittovaiheessa ei joukkoon laita kuin ainoastaan veden ja porkkanat, ruuan valmistuttua erottaa vauvan ruuan ja sekoittaa mausteet ja kerman muiden ruokaan vasta tämän jälkeen.

Valmis sosekeitto pakastimeen menossa


Nyt vauvamme on yli 4kk ja olen valmistanut jo useaan eri otteeseen vauvalle erittäin mieluista ruokaa keittimellä. Vaihtoehtoisesti olen laittanut sosekeittoon 3 perunaan ja puolikkaan bataatin tai porkkanaa ja perunaa. Koneella voi valmistaa ruuat vaikka viikoksi vauvalle kerrallaan, sillä valmiin keitoksen voi myös pakastaa ja meillä ainakin juniorille maistuu yhtä hyvin niin pakastettu ja mikrossa käytetty kuin suoraan keittimestä kuppiin viilenemään otettukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti